SOCIAL MEDIA

maanantai 8. lokakuuta 2018

Kurkkaa mun kotiin

ruutu6 ruutu8 Oon nyt asunut kuukauden mun vuokra-asunnoassa täällä Kuopiossa, ja oon tykännyt todella paljon! Halusinkin tehdä asunnosta ihan oman postauksen, sillä mulla on tästä paljon kirjoitettavaa - tälläsestä kämpästä en edes osannut haaveilla, kun lähdin etsimään ensimmäistä omaa vuokra-asuntoa.
ruutu11 Laitoin viime kesällä Kuopaksen opiskelija-asuntoihin heti hakemuksen, kun olin saanut tietää opiskelupaikasta. Hain sekä yksiötä että soluasuntoa, koska yksiöihin on aina niin pitkät jonot. Tänne Kuopioon oli kuitenkin juuri rakennettu pari sataa uutta opiskelija yksiötä joten sain noin viikon kuluttua hakemuksesta jo tarjouksen. Mun ilme olisi kyllä ollut näkemisen arvoinen, kun näin tän kämpän kuvat - olin meinaan valmistautunut siihen, että pääsen johonkin ikivanhaan soluun jossa hellankin lämpenemiseen menee ikuisuus.
ruutu7 Voisin jopa sanoa että tämä on liian hyvää ollakseen totta. Sen lisäksi että asun viime kesällä valmistuneessa yksiössä jossa on ihanan vaaleat pinnat ja induktioliesi, on nämä Kuopaksen uudet yhteisölliset opiskelijakämpät koko Suomen mittakaavassa ihan uusi juttu. Näissä jokaisessa kerrostalossa asukkaille on yhteiset tilat: keittiö, jossa on kaikki mahdolliset keittiötarvikkeet (ja meidän talossa keinuja!) sekä olohuone missä voi katsella telkkaria, pelata pelejä tai makoilla riipputuolissa. Myös leffahuone ja kuntosali löytyy talon asukkaille sekä ehkä vielä kaikkein absurdein juttu: sähköauto, jota saa käyttää ilmaiseksi!
ruutu12 ruutu10 Ehkä paras juttu tässä itse kämpässä on tuo parvi. Vaikka asunnossa on vaan 20 neliötä, tuntuu että tilaa olisi vaikka kuinka paljon, kun sänky on ylhäällä (ja oon huomannut että se on myös kätevä siivouksen kannalta, kun voi heittää kaiken pois silmistä ylös parvelle haha). Mun kämppä näyttää tällä hetkellä aika tyhjältä, mutta tavallaan tykkään siitä tosi paljon juuri siksi. Ei ole turhaa roinaaa, jota jatkuvasti tarvisi siivota pois tieltä tai jolle ei olisi mitään käyttöä. Kämpän (vai pitäisikö tässä yhteydessä sanoa huoneen?) avaruus ja siisteys vaikuttaa ainakin itselläni myös positiivisesti mielialaan.
Joitakin hankintoja haluisin kuitenkin vielä jossain kohtaa tehdä. Ainakin matto olisi erittäin kiva, niin tulisi vähän kotoisampi fiilis. Ajattelin myös tilata muutaman kivan taulun seinälle sekä ostaa lisää kasveja, riippuen kuitenkin vähän siitä että pysyykö tuo mun ensimmäinen kasvi edes hengissä :D

Lähetä kommentti