SOCIAL MEDIA

torstai 11. lokakuuta 2018

Testissä: itsetehdyt sipsit

ruutu15 Oon pitkään halunnut kokeilla ihan puhtaasta mielenkiinnosta sipsien tekemistä itse, ja vihdoin viime sunnuntaina päätin ryhtyä toimeen. Otin reseptin sipseihin täältä, mutta ihan kirjaimellisesti en sitä noudattanut.
Ainekset sipseihin löytyivät helposti omista kaapeista: perunaa, ruokaöljyä, suolaa ja grillimaustetta. Kuorittuani perunat vetelin niistä ohuita lastujen muotoisia perunanpalasia juustohöylällä. Sekoittelin lastuja öljyyn kulhossa, lisäsin mausteet ja sen jälkeen ne olivatkin jo valmiit uuniin! Ohjeen mukaan sipsejä pitäisi paistaa uunissa 225 asteen lämmössä 4-6 minuuttia, mutta minä kylläkin pidin niitä siellä vähän yli 10 minuuttia.
ruutu14 En tiedä miksi, mutta olin aluksi tosi skeptinen sipsien onnistumisen suhteen. Yllätyin kuitenkin, että näistä tuli jopa oikeiden sipsien näköisiä ja hajuisia! Makukin oli yllättävän hyvä, mutta tein kaksi huomiota: ensinnäkin mausteita olisi pitänyt laittaa paljon reilummin. Toiseksi, sipsejä olisi pitänyt pitää uunissa vieläkin kauemmin. Useassa sipsissä keskusta ei ollut kunnolla rapea, vaan maistui enemmänkin perunalta.
Näitä pitää kyllä ehdottomasti tehdä joku toinen kerta uudelleen. Uskon, että näistä itsetehdyistä sipseistä saisi tosi hyviä, kunhan vain maustaisi rohkeammin ja saisi paistettua uunissa ne kunnolla rapeiksi. Ei siis lainkaan huono kokeilu!

Lähetä kommentti