SOCIAL MEDIA

perjantai 7. joulukuuta 2018

Ekologisempi joulu

joulukuusi
Kuinka moni tunnistaa tilanteen, että saa joululahjaksi jotakin turhaa, mille ei ole lopulta käyttöä? Ainakin minä tunnistan tilanteen valitettavasti varmaan joka joulu, enkä usko olevani asian kanssa yksin.
Tänä vuonna haluankin olla vastuullisempi kuluttaja myös joulun alla. Haluan muistaa tärkeitä ihmisiä, mutta aion ottaa lahjojen valinnassa huomioon myös ekologisuuden sekä ostaa jotain oikeasti järkevää, mille on käyttöä. Sanoin myös rehellisesti perheelleni, että olisivat tarkempia joululahjahankinnoissa tänä vuonna. En esimerkiksi tarvitse sitä joka jouluista yöpukusettiä, sillä kaapissani alkaa olemaan jo pian parempi valikoima yöpaitoja kuin normaaleja arkipaitoja. Materialismin sijasta myös jokin aineeton tai elämyksellinen lahja olisi parempi - tuntuu, että minulla on kotona jo kaikki, mitä tarvitsen. Ainoa asia mitä oikeasti tarvitsisin, on uunivuoka. Muuten en halua mitään turhaa tavaraa enempää kotiini, sillä nytkin jo saa siivota lähes joka päivä, kun unohdan tavarat lojumaan ympäriinsä.
joulukuusi2 Kuvissa muuten näkyy mun opiskelijabudjetin joulukoristeet, eli 90 sentin suklaakalenteri, 3 euron joulupallot sekä pieni tekokuusi, jonka sain kotoa Porista mukaani. Kiva saada omaankin kämppään vähän joulutunnelmaa, vaikka suunnitelmissa onkin viettää joulu kokonaan Porissa.

Hyvää viikonloppua!

Lähetä kommentti