SOCIAL MEDIA

maanantai 3. joulukuuta 2018

Kesällä reilaamaan!

tee7
Nyt yksi suuri unelma on vihdoin toteutumassa, nimittäin interrail matka! Olen jo muutaman vuoden pyöritellyt mielessäni ajatusta reilaamaan lähtemisestä, ja olen epäsäännöllisen säännöllisesti aina lueskellut netistä juttuja siihen liittyen. Nyt vihdoin löysin kaverin, joka haluaisi tulla mukaan, ja pidettiinkin ensimmäinen suunnittelukokous lauantai-iltana teekupposten äärellä - suunnitteluilta venähtikin lopulta sitten viiden tunnin mittaiseksi, mutta saatiin alustava suunnitelma tehtyä! 
tee8 Tarkoituksena olisi lähteä kesäkuun toisella viikolla ja lentää ensimmäiseksi Amsterdamiin, jossa oltaisiin muutama yö. Sieltä sitten lähdettäisiin junalla Pariisiin, jonne ollaan varattu myös hyvin aikaa - Versailles ja Louvre nimittäin odottaa meitä, tuskin maltan odottaa! Pariisin jälkeen olisi vuorossa taas Nizza, mikä on varmasti mukavaa vaihtelua parin suurkaupunkikohteen jälkeen - siellä toivottavasti saadaan kunnolla rentoutua, uida ja ihastella palmuja. Nizzan jälkeen olisi vuorossa lyhyempi visiitti Italian Genovaan sekä Milanoon. Milanosta pääseekin sitten hyvin junalla Sveitsin puolelle, minne ollaan taas varattu hieman enemmän aikaa, vaikka se varmasti rokottaakin mukavasti lompakkoa - mutta Alppeja ei voi jättää välistä. Sveitsin jälkeen suuntana olisi vielä viimeinen kohde, Saksan puolella oleva München, josta lennettäisiin takaisin Suomeen. Matkan pituudeksi tulisi suunnitelmien mukaan hieman yli kaksi viikkoa.
tee10 Ehdittiin myös hieman tutkiskella kohteiden majoitusvaihtoehtojen hintaluokkia - yritetään päästä mahdollisimman halvalla, mutta dormit eivät kyllä oikein houkuttele. Kohteisiin, jossa ollaan hieman pidempään, ajateltiin Airbnb asuntoja, sillä halutaan myös kokata mahdollisemman paljon ruokaa itse, jotta säästettäisiin rahaa. Lyhyellä vilkaisulla kahden hengen Airbnb kämppiä sai jopa 50 eurolla per yö, joten se tulisi lopulta järkevimmäksi vaihtoehdoksi. Onneksi meillä on kanssamatkustajan kanssa samanlaiset arvot - halutaan panostaa elämyksiin, ei majoitukseen tai ruokaan. Luvassa on siis 20 sentin makaronipusseja sekä tonnikalaa ainakin omasta puolestani, hahhah ;)
tee11 Tästä tulee kyllä todella mielenkiintoista, sillä kummallakaan meistä ei ole minkäänlaista kokemusta reilaamisesta. Ajateltiin, että näin aloittelijoina olisi hyvä suunnitella matka kokonaan sekä varata majoitukset etukäteen, sekä antaa kunnolla aikaa kohteille, jos sattuisikin tapahtumaan jotain yllättävää. Ehkä joskus vuosien päästä uskaltaa lähteä reilaamaan sillä periaatteella, että hyppää ensimmäiseen vastaantulevaan junaan, mutta nyt yritetään pelata varman päälle. Paljon esivalmisteluja on luvassa, esimerkiksi rinkan hankkiminen. Ajattelin vuokraamisen sijasta ihan ostaa oman rinkan, sillä olen varma että sille on tulevaisuudessakin käyttöä. Myös muita käytännön juttuja pitää selvitellä, mutta onneksi kesäkuuhun on vielä puolivuotta aikaa. Kaiken kaikkiaan olen todella innoissani, mutta vielä on hieman epätodellinen fiilis tulevasta reissusta. Ehkä uskon sen tapahtuvan vasta todella, kun olen saanut lennot ja reililipun ostettua.

Lähetä kommentti