SOCIAL MEDIA

torstai 10. tammikuuta 2019

Ihana arki

pöytä1 Kahden viikon loma teki hyvää, mutta niin myös arkeen palaaminen. Tällä hetkellä olen todella kiitollinen siitä, että pystyn elämään sellaista arkea kuin haluan - toista oli ennen lukioaikoinani, kun tuntui että arki oli pelkkää suorittamista. Kun läksyvuoresta oli selvitty, pitikin jo kiirehtiä treeneihin tai töihin. Lopulta abivuonna olin siinä pisteessä, että ihmettelin mitä vapaa-aikaa edes on. Suurin toiveeni oli, että voisin koulun jälkeen tulla kotiin ja lukea vain kirjaa, mutta aina oli jotakin velvollisuuksia hoidettavana. Onneksi se arki on nyt viimein takana, ja olo on tuntunut henkisesti paljon kevyemmältä.
Yksi syy miksi hainkin opiskelemaan amikseen, oli se etten yksinkertaisesti jaksanut pyörittää sellaista arkea enää. Haaveilin siitä, että koulun jälkeen minulla olisi aikaa enemmän harrastuksilleni. Tällä hetkellä koulu ei tunnu lainkaan raskaalta, vaikka opinkin joka päivä jotakin uutta kiinnostavaa. Nykyään koulun jälkeen minulla on aikaa lukea kirjoja, valokuvata, kirjoittaa, käydä salilla ja kokeilla uusia kasvisruokareseptejä, ja kaiken lisäksi vielä käydä siinä sivussa töissä pari kertaa viikossa. Tällä hetkellä olen vain niin kiitollinen siitä, että ehdin tekemään ihan tavallisia juttuja arkipäivinä - yritän ottaa siitä kaiken irti, sillä osaan ennustaa, että muutaman vuoden päästä arkeni on luultavasti taas yhtä kiireistä kuin ennenkin.
Mielestäni on tärkeää, että myös arki on mukavaa, eikä pelkkää puurtamista ja viikonlopun odottamista. Muista sinäkin nauttia ja olla kiitollinen tavallisista arkipäivistä, sillä elämä on tässä ja nyt. Tee joka päivä jotain, mitä oikeasti haluat - pidä edes 15 minuutin teehetki rentoutuen, jos et muuta ehdi.

Ihania arkihetkiä just sulle.

Lähetä kommentti