SOCIAL MEDIA

perjantai 4. tammikuuta 2019

Yksi vuosi, 13 kirjaa

ikkunamust Nyt kun vuosi vaihtui, palasin hetkeksi muistelemaan kirjoja, mitä tuli luettua vuonna 2018 - ja kertyihän niitä yhteensä 13 kappaletta! Tosin luku olisi huomattavasti suurempi, jos laskisin lukion koulukirjat mukaan, haha. Kevään ylioppilaskirjoitusten takia alkuvuonna ei tullut luettua ollenkaan romaaneja, joten uskokin, että vuosi 2019 tulee olemaan paljon antoisampi vuosi kirjojen suhteen. Kyllähän nyt tälläinen lukutoukka pystyy paljon parempaan kuin 13 kirjaan vuodessa ;)
Koska rakastan tehdä listoja (mikä on varmasti tullut jo esille lukuisten postausten myötä, hehheh), niin laadin pienen listauksen vuoden 2018 luetuista kirjoista. Tein vuoden aikana uusia hyviä löytöjä, luin vanhoja lemppareita uudelleen, tartuin ensimmäistä kertaa elämäkertoihin sekä koin myös hieman huonojakin lukuhetkiä.

kirja2_

1. Katharine McGee - Pudotus, tuhat kerrosta 1
Kun yo-kirjoitukset loppuivat, suorastaan juoksin kirjastoon etsimään jotain viihdyttävää ja kepeää luettavaa, ja tämä kirjan tarttui hetken mielijohteesta käteeni nuorten osastolta. Kirja tapahtumat sijoittuvat tulevaisuuden New Yorkiin, jossa ihmiset asuvat tuhat kerroksisessa jättipilvenpiirtäjässä - mitä ylempänä asuu, sen parempaan yhteiskuntaluokkaan kuuluu. Kirjassa kerrotaan lähinnä yläluokan elämästä, mutta myös muutama alimpien kerrosten nuorista sattuu sekaantumaan eliitin valheiden verkkoon. Kirjan idea on aika kliseinen, mutta yllättävät juonenkäänteet koukuttivat minut toden teolla, enkä voinut olla googlaamatta kirjan seuraavaa osaa.

2. Dan Brown - Enkelit ja demonit
Tämä kirja on ollut jo vuosia lukulistallani sen jälkeen kun luin Da Vinci koodi -kirjan, mutta vasta nyt sain aikaiseksi lukea samalta kirjailijalta toisen dekkarin. Niin kuin Da Vinci koodi, Enkelit ja demonit -kirja oli täynnä mielenkiintoisia historiallisia yksityiskohtia sekä toimintaa. Luettavan arvoinen kirja, vaikka dekkari genre ei muuten minua paljon innostakaan.

3. Katharine McGee - Huipulla, tuhat kerrosta 2
Minun oli pakko tarttua myös kirjasarjan juuri julkaistuun toiseen osaan, eikä sekään pettänyt. Valheiden verkko sen kuin tiivistyi päähenkilöiden keskuudessa, ja loppu yllätti toden teolla. Tätä kirjasarjaa voisi jopa verrata Pretty Little Liarsiin - ja itseasiassa luin netistä, että tästä olisi tekeillä tv-sarja! Harmi vain, että kirjan kolmatta osaa ei ole vielä julkaistu...

ikkuna3_

4. Victoria Aveyard - Punainen kuningatar
Koitin kokeilla vaistonvaraisesti myös toista kirjasarjaa nuorten osastolta, mutta tällä kertaa valinta menin aivan metsään. Kirja oli saanut todella hyvät arvostelut, mutta se ei ehkä ollut ihan minun ikäistäni varten - olisin ehkä voinut pitää siitä yläasteikäisenä. Kirjan idea sinänsä oli kyllä ihan mielenkiintoinen, sillä se kertoi maailmasta, jossa ihmiset jaettiin verensä mukaan joko "punaisiin" tai "hopeisiin", ja missä hopeat olivat maailmaa johtava eliitti.

5. Maria Veitola - Veitola
Veitolan elämäkertaa kohti minulla oli aika kovat odotukset, mutta pakko sanoa, että tylsistyin jopa sen parissa useasti. Kirjassa Veitola käsitteli elämäänsä kolumniensa kautta, kun taas itse olisin kaivannut päiväkirjamaista kerrontatapaa. Kirjassa oli kuitenkin tärkeitä huomioita esimerkiksi työelämästä ja naiseudesta, ja olihan sitä nyt kiinnostavaa saada tietää, minkä vaiheiden kautta Veitola on oman uransa rakentanut.

6. Kathy Kelly - Uusia alkuja
Tämän kirjan lainasin itseasiassa pelkän nimen perusteella, kun kuljeskelin kirjastossa vailla lukuideoita. Kirja kertoo neljän eri ikäisen naisen elämästä, joita kaikkia yhdistää tavalla tai toisella Avalonin pikkukaupunki Irlannissa. Kirja oli mukavaa ja rentoa luettavaa kesähelteillä, vaikka se käsitteli myös vaikeitakin asioita, kuten avioeroa ja parisuhdeväkivaltaa - kaikki päähenkilöt kuitenkin löysivät uuden alun elämälleen ja loppu oli toiveikas.

7. Mikko Aaltonen - JHT musta lammas
Tämäkin kirja oli ollut lukulistallani jo kauan, ennen kuin tartuin siihen. Elokuvaan verrattuna kirja antoi inhimillisemmän kuvan Jaresta sekä vastasi kysymyksiin paremmin. Jarella on ollut tapahtumarikas elämä, joten tekstiä oli mielenkiintoista lukea - ja ketä nyt ei haluaisi tietää, miten lahtelaisesta pojasta kasvoi stadionit täyttävä Cheek?

ikkuna2_

8. Kathryn Stocket - Piiat
Tästä kirjasta pidin paljon, ja monille kirjan elokuvaversio voikin olla tuttu. Tarina sijoittuu 1960-luvun Mississippiin, jolloin tummaihoisilla ihmisillä ei ollut juuri lainkaan oikeuksia. Vaikka kirja käsitteleekin vaikeaa aihetta, se on samalla myös viihdyttävä ja hauska, sekä kirjan päähenkilöt ovat todella onnistuneita.

9-12. J.K Rowling - Harry Potter osat 4-7
Nyt loppusyksystä minulla on ollut kunnon Harry Potter villitys päällä, kun tartuin viiden vuoden jälkeen yhteen kirjaan, enkä sen jälkeen pystynyt lopettamaan lukemista. Löysin vanhoista lempikirjoistani vaikka kuinka paljon asioita, mitkä olin jo unohtanut, ja pakko sanoa, että Harry Potterit olivat vuoden 2018 parhaimmat lukemani kirjat. Siitä ei vaan pääse yli, kuinka parhaita ja mahtavia kirjoja ne ovat.

13. Jere Nurminen - Kiira, ehjäksi särkynyt
Vaikka luinkin Harry Pottereja kuin viimeistä päivää loppuvuonna, ehdin silti myös joulukuussa lukemaan Kiira Korven elämäkerran. Kirja oli nopealukuinen, mutta välillä olin aivan pihalla, kun puhuttiin erilaisista kisoista ja taitoluistelun termeistä. Muuten teksti oli ihan mielenkiintoista luettavaa, ja voisinkin suositella kirjaa kaikille muille, jotka myös ovat liian ankaria itselleen.

No, kyllähän siinä oli ihan kiitettävä määrä kirjoja, mitä tuli viime vuoden aikana luettua. Nyt tänä vuonna toivottavasti ehdin lukemaan enemmän, sekä löydän uusia lempparikirjoja. Saa nähdä, mitä tuleman pitää!

2 kommenttia :

  1. Oi tässähän on vaikka mitä uusia kirjoja mulle luettavaksi! :) Mä luen oikeesti pelkkiä Pottereita ja tänä vuonna mä aion pakottaa itseni lukemaan jotain muuta! :D Etenkin tuo Piiat ja Kiirasta kertova kirja kiinnostaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että sait lukuideoita tästä postauksesta! :) Itsekin voisin lukea pelkästään Pottereita vain uudelleen ja uudelleen, mutta "pakko" sitä nyt lukea välillä jotain muutakin haha :D

      Poista