SOCIAL MEDIA

tiistai 12. helmikuuta 2019

6 x tapaa rentoutua arjen keskellä

minä1 Nykypäivänä monen arki on erittäin hektistä, ja sitä muistaa rentoutua vasta viikonloppuna, jos silloinkaan. Ihanteellisinta ainakin minusta olisi, jos pystyisi joka päivä ottamaan edes pienen hetken pelkästään itselleen, oli se sitten 10 minuuttia tai kaksi tuntia. Koinkin tarpeelliseksi koota tähän pienen listan rentoutumiskeinoista, jotka ovat omassa elämässäni läsnä viikoittain. Listassa on myös monta kohtaa, jotka sopivat hieman kiireellisempäänkin arkeen. Muistakaa ottaa omaa aikaa rentoutumiseen arjen keskellä, sillä pitkällä tähtäimellä se auttaa jaksamaan kauemmin. Ihan vain näin muistutuksena - kaikki sen tietävät, mutta unohtavat sen käytännössä.
minä2 Lukeminen - kirjojen lukeminen on paitsi rentouttavaa, myös todella antoisaa. Lukeminen on yksi hyvä ja tehokas keino antaa aivojen hieman levähtää jokapäiväisestä ruudun tuijottamisesta, ja minulle se on myös ennen kaikkea hetki, jolloin voi unohtaa kaiken muun ja hypätä aivan toisenlaiseen todellisuuteen. Vaikka et olisi kirjojen ystävä, niin kannattaa edes tarttua johonkin hyvään lehteen!

Venyttely ja putkirullailu - paras tapa saada mielen lisäksi myös kroppa rentoutumaan! Tuntuu, että jo 15 minuutin rauhallinen koko kropan venyttely saa ihmeitä aikaan. Kunnon venyttelyhetken jälkeen olo on niin paljon parempi ja raukeampi, ja unikin tulee helpommin, joten en voi muuta kuin suositella tätä - eikä edes vie paljoa aikaa arjesta, ja sen lisäksi myös kroppa kiittää.

Päiväkirjan kirjoittaminen - kun kirjoittaa ilman suodatinta kaikki ajatukset paperille, olo kevenee huomattavasti. Kirjoittaminen on ainakin itselleni todella tärkeää, sillä se on aikaa, jolloin voi keskittyä vain hetkessä olemiseen, omiin ajatuksiin ja tuntemuksiin. Olenkin nyt vuoden vaihteen jälkeen tyhjentänyt joka ikinen ilta päivän ajatukseni paperille ennen nukkumaan menoa - suosittelen kokeilemaan!

Asmr videot - nämä videot jakavat helposti ihmiset kahteen eri kastiin, mutta minä kuulun ehdottomasti niihin, jotka rakastavat asmr videoita! Jos et ole vielä tutustunut videoihin, niin suosittelen ehdottomasti tsekkaamaan Sita Salmisen Sita Sofia -kanavan. Itse kuuntelen melkein joka ilta asmr-videoita ennen nukkumaan menoa, sillä on vain niin ihanan rentouttavaa kuunnella erilaisia ääniä, ja pyyhkiä kaikki muut ajatukset hetkeksi pois.

Puhelinvapaa aika - nykypäivänä tuntuu, että mitkä tahansa askareet tuntuvat paljon rentouttavammilta, kun puhelimeen ei ole edes näköyhteyttä. Vaikka selaisitkin kännykkää vain kotisohvalla työpäivän tai koulun jälkeen, et silti pysty rentoutumaan täysin, sillä aivot reagoivat kännykän ruudun moniin ärsykkeisiin. Kirjoitinkin juuri hetki sitten postauksen "päivä ilman puhelinta", ja voin ehdottomasti suositella muitakin kokeilemaan - se oli pitkästä aikaa rentouttavinta, mitä olin tehnyt!

Kahvilassa käyminen - käyn harvoin kahviloissa, joten silloin kun käyn, se tuntuu oikealta arjen luksukselta. Mikä olisikaan parempaa kuin nauttia hyvästä juomasta tai pullasta jonkun toisen kanssa, tai miksei jopa yksinkin? Monet kahvilaympäristöt ovat niin tunnelmallisesti sisustettu, että kiireen tuntu unohtuu hetkeksi, ja voi vain keskittyä juttelemaan ystävän kanssa.

Muistathan sinäkin välillä rentoutua - olet ansainnut sen.

Lähetä kommentti