SOCIAL MEDIA

perjantai 22. helmikuuta 2019

Kohti vegaanista ruokavaliota

letut1
Tämän vuoden yksi tavoitteistani on vähentää huomattavasti käyttämieni maitotuotteiden määrää ja siirtyä kasvisruokavaliosta kohti vegaanista ruokavaliota. En osaa sanoa, tuleeko minusta koskaan sata prosenttisesti vegaani, mutta haluan kuitenkin syödä pääsääntöisesti vegaanista ruokaa. Nykyään korvaankin maitopurkin, jogurtit ja rahkat vegaanisilla versioilla. Juustoa en ole ostanut puoleen vuoteen sen kalliin hinnan takia enkä ole ikinä muutenkaan käyttänyt voita tai rasvaa - kasvissyöjästä muutos vegaaniksi ei oikeastaan olisi kovinkaan vaikea (ainakaan jos omista lempiherkuista olisi helppo luopua).
letut3
Tämäkin postauksen kuvien herkkuaamupala on muuten täysin vegaaninen - smoothieen laitoin vegaanista jogurttia ja lettutaikinan tein kauramaitoon sekä paistoin letut kookosmanteliöljyssä. Eikö kuulostakin super helpolta? Vegaaninen ruokavalio ei loppujen lopuksi ole mitään rakettitiedettä, niin kuin joskus ennen ajattelin. Monesti olen yllättynyt positiivisesti kokatessani, kun olen huomannut ruokani olevan vegaanisia, ja nyt olen myös alkanut tietoisesti kiinnittämään asiaan huomiota. Saa nähdä, mihin pisteeseen ruokavalioni lopulta vielä kehittyy - edes vuosi sitten en olisi ikinä uskonut harkitsevani vegaanista ruokavaliota. Nykyään en uskoisi enää ikinä syöväni lihaa - hauskaa, miten ajatusmaailma muuttuu. 
letut4 Kokeile sinäkin rohkeasti vegaanisia versioita vaikka ravintolalistalta tai kaupan hyllyltä - saatat löytää uuden lemppari herkun!  

Lähetä kommentti