SOCIAL MEDIA

perjantai 15. helmikuuta 2019

Mitä minulle oikeasti kuuluu?

minä1 Kirjoitan blogissani lähinnä positiivisista jutuista, mikä on aika tyypillistä lifestyle-blogeissa. En kuitenkaan halua luoda elämästäni pinnallista kuvaa tai harhakäsitystä siitä, että olen onnellinen. Kaikilla ihmisillä on ne omat haavansa ja kipupisteensä, mitkä eivät näy ulospäin. Kaikille tulee elämässä niitä kausia, jolloin ei menekään niin hyvin, ja sängyn pohjalle on helpompi jäädä. Tällä hetkellä elän itsekin juuri keskellä ei niin hyvää kautta. Tuntuu, etten oikein tiedä enää kuka olen tai millainen edes haluaisin olla. Olen muuttunut ihmisenä niin paljon viimeisten vuosien aikana. Vuosi sitten koko elämäni oli aivan toisenlainen.
Aika viime syksystä tähän päivään asti ei ole ollut helppo. Unohdin, miten rakastetaan itseä. Koin, etten ole tarpeeksi ja koen vieläkin. En harrastanut liikuntaa tai juhlinut ollenkaan, en keksinyt mitään kivaa sanottavaa itsestäni. Olin yksinäinen, koska oli vaikeaa löytää kavereita uudesta kaupungista. Itkin jatkuvasti. Erosin. Toivoin, että auto ajaisi vahingossa ylitseni. Pakenin todellisuutta kirjoihin ja neljän seinän sisälle. Tajusin, että olen hukannut sen ihmisen, joka ennen olin ja josta itsekin pidin. Olin hukannut sen naurun, joka oli tavaramerkkini. En tunnistanut itseäni enää peilistä.

minä6 Tällä hetkellä elän paremman huomisen toiveessa. Yritän oppia arvostamaan taas itseäni, ja säännöllisen liikunnan aloittaminen on parantanut mielialaani. Olen huomannut, kuinka tärkeää on, millaisilla ihmisillä itsensä ympäröi. Silloin kun jokin ihmissuhde ottaa enemmän kuin antaa, on päästettävä irti, jotta voi olla lopulta onnellinen. Ihmiset, jotka imevät positiivisen energian itsestäsi ja tuovat vain huonoimmat puolesi esille, eivät voi tehdä sinua onnelliseksi, ja elämä on liian lyhyt onnettomuuteen tyytymiseen.
Loppujen lopuksi olemme myös aina yksin. Ikinä ei saisi rakentaa omaa elämäänsä tai identiteettiään toisen ihmisen varaan. Vain yksi ihminen on vastuussa elämästäsi, ja se olet sinä itse. Vain sinä itse pystyt vaikuttamaan siihen, elätkö täyttä elämää unelmiesi ja arvojesi mukaan. Ennen kuin syyttää ulkoisia tekijöitä, on aiheellista tehdä tutkimusmatka itseensä. 
minä3 Tällä hetkellä saan myös voimaa ja positiivista energiaa unelmistani, jotka aion vielä toteuttaa. Ne auttavat minua menemään eteenpäin, antavat elämälleni suunnan ja tarkoituksen. Uskon, että melkein mitä tahansa voi saavuttaa, jos siihen uskoo ja on valmis tekemään paljon töitä ja vielä vähän enemmän. On vain yksi elämä, ja se pitäisi käyttää niin hyvin kuin osaa. Pitäisi unohtaa toisten ihmisten mielipiteet ja tehdä rohkeasti juuri sitä, mitä eniten haluaa. Loppujen lopuksi ihmisiä ei edes kiinnosta, mistä sinä unelmoit ja mitä sinä teet. Yksi elämä on liian lyhyt hukattavaksi, varsinkin kun ei tiedä milloin se päättyy.

Aina ennenkin elämässä on ollut niitä hyviä sekä huonoja kausia, jotka ovat opettaneet jotakin hyvin tärkeää elämästä. Aina ennenkin sitä on onnistunut kapuamaan pohjamudista ylös, vaikka on ollut varma että hukkuu. Miksei se siis nytkin onnistuisi?

Lähetä kommentti