SOCIAL MEDIA

sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

7 × asiaa, joita minun ei koskaan pitänyt tehdä

minä3 1. Ottaa korviksia - näin vannoin ensimmäisellä luokalla, kun kaikilla muilla luokkalaisillani tytöillä oli korvikset. En oikeastaan edes muista miksi ihmeessä ajattelin niin, mutta ei mennyt kuin muutama vuosi ja otin jo ensimmäiset korvareikäni, haha. 

2. Pukeutua muuhun väriin kuin mustaan - kyllä, tämä kohta naurattaa minua ehkä eniten. Viidennellä ja kuudennella luokalla minulla oli menossa kausi, jolloin päälläni näkyi lähinnä vain mustaa - haaveilin jopa värjääväni blondit hiukseni mustiksi?! Luojan kiitos sitä ei tapahtunut koskaan. Muistan kuinka viidennen luokan loputtua sanoin kavereilleni, etten enää aio käyttää muita kuin mustia vaatteita kun kutosluokka alkaa - yritin olla cool 😂

3. Siivota omaa kotiani - inhosin lapsena siivoamista yli kaiken ja vannoin monet kerrat vanhemmilleni että kun muutan pois kotoa, en sitten siivoa koskaan. Ehkä ihan hyvä ettei tämäkään lupaukseni pitänyt ;D Tosin jos olisi muutama päivä sitten tullut kylään luokseni olisi voinut luullakin että pidin lupaukseni...

4. Käyttää toppahousuja - tämänkin vannoin silloin vitos-kutos luokalla. Yhdet pahimmat riidat vanhempieni kanssa ala-asteella käytiin luultavasti juurikin niiden toppahousujen (ja pyöräilykypärän!) käyttämisestä. Taisin voittaa lopulta nuo riidat, sillä kuudennella luokalla en muuten käyttänyt kertaakaan toppahousuja ja vannoin myöskin etten enää ikinä käytä niitä. Pakko myöntää että äiti oli tässäkin asiassa oikeassa - olen ilmeisesti aikuistunut, kun vedin tänä talvena ensimmäistä kertaa sitten vitosluokan toppahousut kouluun 20 asteen pakkasilla, ja naureskelin mielessäni niille nuorille, jotka jäätyivät pelkissä farkuissa bussipysäkillä.

5. Mennä amikseen - näinkin pääsi sitten käymään, kylläkin vasta lukion jälkeen. Pakko sanoa tähänkin kohtaan että onneksi, sillä nyt minulla on vielä ensikertalaisuus voimassa, kun haen korkeakouluun keväällä 2020. Varsinkaan lukiolaisille ammattikoulu ei ole ehkä se tavanomaisin jatko-opiskelupaikka, mutta kannattaa senkin suhteen olla avoimin mielin niin kuin minä lopulta olin. Jos sieltä löytyy itseä kiinnostava ala tai ei vaikka päässyt saman alan korkeakouluun, niin ei se amis ole mikään huonokaan vaihtoehto. Itse ainakin koen että olen saanut todella hyvät eväät jo tähän mennessä media-alan korkeakouluopintojen pääsykokeisiin.

minä5
6. Ryhtyä kasvissyöjäksi - silloin 16 vuotiaana en olisi ikinä missään hurjimmissa kuvitelmissakaan ajatellut että minusta tulee kasvissyöjä! Muutenkin tietoni ilmastonmuutoksesta olivat todella vähäisiä enkä oikein ymmärtänyt koko kasvissyönnin ideaa. Asia ei kiinnostanut minua oikeastaan yhtään ja muutenkin olin sen verran nirso, että kiersin useammat kasvikset kaukaa. 

7. Muuttaa itä-Suomeen - en ole koskaan kuvitellut itseäni asumassa itä-Suomessa, mutta alan opintojen takia päätin ottaa haasteen vastaan ja muuttaa kaupunkiin, mistä en tiennyt yhtään mitään (en edes mikä kalakukko on). En usko silti nytkään, että tulisin asumaan Kuopiossa tai muualla itä-Suomessa koulun jälkeen, mutta ei varmaan pitäisi sanoa koskaan "ei ikinä". Muutamassa vuodessakin asiat ja ajatukset muuttuvat niin paljon, se jos jokin on tullut huomattua. 

2 kommenttia :

  1. Hauska lista :) Olen samaa mieltä ollut nuorempana siivouksesta ja toppahousuista, ja alkanut arvostaa niitä (ja äidin neuvoja ;) ) vasta aikuisena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Haha se on kyllä totta että vanhempana alkaa arvostamaan niitä äidin neuvoja :D

      Poista