SOCIAL MEDIA

tiistai 5. maaliskuuta 2019

Helmikuun kaikki tuloni ja menoni - mihin mulla menee rahaa kuukaudessa?

minä2
Olen aika tarkka rahan käyttäjä, ja pidänkin joka kuukausi listaa siitä, mihin mulla menee rahaa. Ajattelin nyt jakaa helmikuun listan tännekin teidän nähtäväksi, sillä en pidä kuukausibudjettiani minään ihmeellisenä salaisuutena - listasin siihen rehellisesti muun muassa palkkanikin. Nyt Kuopiossa asuessani olen mennyt sillä periaatteella, että olen elänyt pelkästään tuilla ja pienellä kuukausipalkallani, ja jättänyt säästötilini koskemattomaksi. Jokainen kuukausi on minulle siis plus miinus nolla, mikä on tuntunut parhaimmalta ratkaisulta. Voisin kyllä periaatteessa elää pienemminkin, mutta en halua kuitenkaan huonontaa elämänlaatuani - haluan esimerkiksi käydä salilla treenaamassa ja välillä kahviloissa tai vaikka pelaamassa sulkapalloa, niin kuin nyt helmikuussa tein. Tässä tulee nyt siis rehellinen lista viime kuukauden rahan käytöstäni:
minä1

Kuukauden kaikki tulot:
asumistuki 312 €
opintotuki 250 €
palkka 72,70€

Pakolliset kulut:
vuokra 410,08 €
bussikortti 40,28 €

Kuukauden ruokakustannukset: 66,30 € + ostokset 20 euron lahjakortilla

Muut menot:
proteiinijauhe 9,95 €
Puijontornin pääsymaksu 4 €
kaakao ja mokkapala 5 €
kirjastosakot 1,80 €
kaverilta ostetut vaatteet 10 €
kansanopiston kurssimaksu 14 €
salimaksu 19,90 €
kameran muistikortti 29,90 €
sulkapallo maksu 8 €
bussiliput Helsinkiin 23,10€
kuukauden herkkukustannukset 2,68 €

minä4 Siltä näytti mun viime kuukausi, kaikki meni mitä tulikin, hah. Näyttää varmaan aika perus opiskelijaelämän budjetilta, ainakin jos ei ole ottanut lainaa. Itse en ole kokenut lainaa kannattavaksi ratkaisuksi, sillä opintoni eivät ole korkeakouluopintoja, ja tuet ovat sen verran hyvät että niillä pystyn kustantamaan vuokran, bussikortin ja osan ruuistakin. Onhan se välillä aika taiteilua pysyä tuossa budjetissa, mutta lopulta myös palkitsevaa.
Olisikin kiva tietää, että millaisia rahankäyttäjiä siellä ruudun toisella puolella on?

2 kommenttia :

  1. Mukavaa, että erituloiset ja eri elämäntilanteissa olevat bloggaajat ovat alkaneet kirjoittamaan enemmän avoimesti rahasta ja sen käytöstä! Se rikkoo sitä tabua, joka on niin vahvasti pyörinyt rahan ympärillä Suomessa, että tuloista tai rahasta ylipäätään ei puhuta. Mielestäni mitä enemmän rahasta puhutaan, sitä arkipäiväisempää ja vähemmän kateuden tunteita aiheuttavaa se on. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä kanssasi! Siksi oon halunnut kirjoittaakin rahasta avoimesti blogissani - en haluaisi, että se on tabu :)

      Poista