SOCIAL MEDIA

lauantai 23. maaliskuuta 2019

Kevätfiilis ja ajatusvirtaa

brunssi3 brunssi1 brunssi4
Vaikka lunta on vielä maassa, alkaa vihdoin tulla kevätfiilis! Tuntuu että joka päivä saa hämmästellä valon määrää ja joka päivä kauhistuttaa se, kuinka vähän aikaa enää kesälomaan ja reiliin on (eikä meillä ole kuin vasta yksi majoitus varattuna!). Niin ihanaa, kun talven pimeys alkaa vihdoin olla selätetty ja pian varmaan lumikin lähtee maasta. Odotan muutenkin jo innolla kesää, sillä silloin tulee tapahtumaan niin paljon: on reilaamista, festareita, kotimaan reissuja, kavereita ja muutamia projekteja, jotka aion laittaa aluilleen. Pian on myös ensimmäisen vuoden opinnot valmiina, mikä tuntuu aika hullulta. Ei ole kyllä kertaakaan kaduttanut, että muutin tänne Kuopioon opintojen perässä.
Viime viikonlopun vietin Helsingissä, ja se paikka on kyllä vienyt sydämeni. Toivon, että muutaman vuoden kuluttua voisin itsekin muuttaa sinne, kun saan opintoni päätökseen täällä Kuopiossa. Poriin en halua enää palata asumaan enkä Kuopioonkaan jäädä, mutta Helsinki tuntuu oikealta paikalta, jossa haluaisin jatkaa elämääni.
brunssi2
Tämä viikonloppu menee Kuopiossa rennoissa merkeissä: ohjelmassa on kodin suursiivous, treenaamista, yksi lehdenjakokeikka, ensi viikon postauksien valmistelemista sekä paljon kirjoja. Luen tällä hetkellä Otso Sillanaukeen kirjaa Jäähyväiset jätteille, mikä on herättänyt jo tähän mennessä paljon ajatuksia ja saanut silmäni avautumaan sille järkyttävälle roskan määrälle, mitä minunkin yhden hengen taloudessa syntyy. Kämppäni on jatkuvasti sekainen, koska roskaa kertyy joka paikkaan ja minulla menee aivan liikaa aikaa siivoamiseen sekä lajitteluun. Olen päättänyt puuttua tähän asiaan nyt radikaalisti, sillä mielestäni oma kuluttamiseni ei voi enää jatkua näin sekä jatkuva kodin sotkuisuus ahdistaa minua. Jos nelihenkinen perhe pystyy tuottamaan vuoden aikana puolilitraa jätettä (!), pystyn varmasti minäkin paljon parempaan. Aion tehdä tästä aiheesta vielä keväämmällä laajemman postauksen ja kertoa lisää omasta zero waste elämäntapamuutoksesta.

Nyt suljen koneen ja alan tekemään päivällistä - palaillaan maanantaina uuden postauksen parissa!

2 kommenttia :