SOCIAL MEDIA

maanantai 10. kesäkuuta 2019

10 x poimintaa Amsterdamin reissusta

amsterdam2
Nyt on reilin ensimmäinen kohde nähty, ja tällä hetkellä matkustamme junalla kohti Pariisia. Vaikka oltiin Amsterdamissa vain kaksi päivää ja yksi ilta, niin pakko sanoa, että ihastuin paikkaan ja sen rentoon fiilikseen täysin - joskus haluan vielä palata pidemmäksi aikaa. Reili on muutenkin alkanut todella hyvin ja kaikki on sujunut mutkattomasti tähän asti, ellei lasketa sitä, että perjantai-iltana etsittiin tunti hostellia sateessa, kun matkakaverini luki vahingossa karttaa väärin... Sen jälkeen sainkin tämän reissun kartturin roolin, haha.
Listasin tähän postaukseen muutamia huomioita, faktoja ja tarinoita Amsterdamin reissultamme:
amskollaasi3 1. Ensimmäisenä päivänä meinasin jo jäädä pyörän alle, kun en osannut yhtään hahmottaa pyöräilykaistoja. Oli niin outoa, että kävellessä suojatien yli piti katsoa ensin autot ja sitten vielä pyörätkin. Paras päätös viikonlopulle oli kuitenkin vuokrata itsekin pyörät, sillä niillä pääsi liikkumaan kaikkein kätevimmin - en kyllä yhtään ihmettele, miksi Amsterdam on pyöräilykaupunki! Lopulta olin myös itse se, joka raivosi niille kävilijöille, jotka olivat vahingossa eksyneet pyöräilykaistoille. Onneksi ketään ei kuitenkaan ymmärtänyt suomea, haha. 

2. Kanaaliristeilyllä meille kerrottiin, että joka viikko kanaaliin tippuu auto - enkä kyllä edes ihmettele. Autot oli parkkeerattu todella lähelle kanaalien reunoja, eikä missään näkynyt edes aitoja. Jos autoja tippuu yksi viikossa, niin pyöriä varmaan sitten senkin edestä.

3. Käytiin maailman ensimmäisessä prostitoitujen museossa, joka sijaitsi luonnollisesti punaisten lyhtyjen alueella, mikä jo itsessään oli mielenkiintoinen kokemus. Sieltä sai muistoksi myös nuo kuvat, jotka näkyvät alemmassa kollaasissa.
amskollaasi6 4. Coca Cola oli aivan super kallista ruokapaikoissa: 0,3-pullosta sai pulittaa yli 3 euroa! Tietenkin juuri silloin iski se pahin cola himo...

5. Nukuttiin kolme yötä dormissa, eli jaetussa huoneessa, mikä jännitti meitä  aluksi aika paljon. Huoneessa oli 14 sänkypaikkaa, eikä meillä ollut mitään hajua, millaisia ihmisiä sinne tulee nukkumaan. Nyt kuitenkin voin sanoa, että kokemus oli todella positiivinen! Yöt saatiin hyvin nukuttua, eikä ketään häiriköinyt tai käyttäytynyt muutenkaan epämiellyttävästi. Jos ei kuitenkaan omaa niin hyviä unenlahjoja kuin minä, kannattaa ehkä varautua korvatulppien kanssa, jottei herää ihmisten tulemisiin ja menemisiin.

6. Ihmeteltiin koukkuja, jotka roikkuvat talojen katoista, kunnes kanaaliristeilyllä saatiin tietää niiden olevan muuttamista varten. Tavarat joudutaan kuljettamaan ikkunoiden kautta, sillä vanhoissa taloissa portaikot ovat niin kapeita.
amsterdam3 7. Kunnon ruokakauppoja ei meinannut sitten löytyä millään ydin keskustan läheltä. Löytyi vain pieniä mini markettaja, joiden hyllyt olivat kattoon asti täynnä erilaisia kannabis-leivoksia sekä muutamia banaaneja ja sipsipusseja. Löydettiin onneksi kovan etsinnän jälkeen hieman syrjempää Jumbo-niminen ruokakauppa, mutta ihmettelyksi kyllä jää, missä ihmeessä amsterdamilaiset käyvät ruokaostoksillaan.

8. Kävin keinumassa Euroopan korkeimmassa keinussa, joka sijaitsi 100 metrin korkeudella A'dam lookout -nimisessä näköalatornissa. Kuulostaa ehkä pelottavalta, muttei se ollut, sillä keinu sijaitsi turvallisesti rakennuksen reunalla, eikä mennyt edes kovin kovaa. Hauskaa se oli silti, ainakin sellaiselle, joka nauttii korkeista paikoista!
amskollaasi2 9. Jos johonkin meni hermot, niin tavaroiden säilyttämiseen tallelokeroissa. Monta kertaa kävi niin, että kun oli tunkenut jonkin tavaran visusti rinkkaan ja lukinnut kaapin oven, tajusikin tarvitsevan sitä - ja eikun kaapille säätämään uudelleen. Onneksi meillä on Pariisissa hotelli varattuna, niin ei tarvitse enää säilyttää tavaroita kaapeissa, mitä luksusta.

10. Hotellimme lähellä oli iso puistoalue, jossa linnut meinasivat tulla päällemme levitettyämme lammen vierelle piknik eväämme. Pääsin ottamaan yhdestä linnusta kuvankin todella läheltä, eikä se näyttänyt kiinnittävän huomiota siihen ollenkaan. Puistossa vaelsi myös jonkun verran söpöjä koiria ilman omistajaa. Näytti ihan siltä, että niillä olisi ollut jotkut seurantapannat kaulassa - hyvä kysymys onkin, että miksi. Onko amsterdamilaiset niin laiskoja lenkittämään koiriaan?
amskollaasi7 Tällä hetkellä junamme kulkee Belgiassa ja lähestymme Ranskan rajaa. Vielä olisi kaksi vaihtoa, jotta pääsemme Pariisiin - toivottavasti emme mokaa niitä 😂 Palaillaan reilipostauksen kanssa viimeistään taas silloin, kun matkustamme torstaina Nizzaan!

2 kommenttia :