SOCIAL MEDIA

tiistai 4. kesäkuuta 2019

Lentämisen synnyttämä ristiriita

minäheinikossa6 Tänä vuonna olen menossa kahdelle eri matkalle, joten lentoja minulle kertyy vuoden sisään yhteensä neljä kappaletta. Se on minulle enemmän kuin minään viime vuonna, ja näin ympäristötietoisena podenkin siitä hieman huonoa omaatuntoa. Viimeisen vuoden aikana olen kerännyt paljon tietoa ilmastonmuutoksesta ja kestävästä kehityksestä sekä tehnyt töitä muuttaakseni elämäntapaani - olen pudottanut kuluttamiseni minimiin, muuttanut ruokailutottumukseni, lopettanut vaatteiden ostamisen uutena ja alkanut harjoittelemaan zero waste elämäntapaa. On kuitenkin iso Mutta, ja välillä tuntuu, että se tekee kaikki muut tekoni merkityksettömiksi. Olen nimittäin tämän vuoden aikana nyt tuplannut lentojeni määrän, ja se jos mikä tuntuu pahalta ristiriidalta sisälläni.
minäheinikossa Matkailu on minulle se asia, mitä haluan tehdä elämässäni, enkä tarkoita nyt mitään viikon lomapakettia etelään hotellin uima-altaalle, vaan seikkailua eri paikoissa ja reppureissaamista. Aineellisesta omaisuudesta luopuminen tai roskien mahduttaminen lasipurkkiin on ihan helppoa verrattuna siihen, että luopuisin matkustamisesta. Toki ilman lentämistäkin pääsisi vaikka ja mihin, ja matkustamiseen ilman lentokonetta haluankin tulevaisuudessa panostaa. Itseasiassa yksi suurimmista haaveistani ja tavoitteistani olisikin tehdä maailmanympäri matka ilman lentokonetta (en valitettavasti ole vielä löytänyt sitä matkustuskumppania). Olen kuitenkin sen verran itsekäs, että matkustamisesta ja sen tuomista kokemuksista en halua luopua, mutta haluan aktiivisesti etsiä parempia tapoja matkustaa. Suomessa ja pohjoismaissakin on todella paljon nähtävää, joten haluan ehdottomasti suosia matkustamista lähelle käyttäen esimerkiksi junaa. Tällä hetkellä minua inspiroi todella paljon Maatapitkin Facebook ryhmä - ehkä joku päivä minäkin lähden vielä fillaroimaan ympäri Eurooppaa.
minäheinikossa3 Vähintä mitä voin nyt kuitenkin tehdä kun lennot ovat varattuina, on kompensoida ne. Haluan kuitenkin sanoa, että lentojen kompensointi ei ole mikään ratkaisu. Kompensointi on ehkä jopa hieman harhaanjohtava sana, sillä siitä saa käsityksen, että ne muutamat puut, joiden istutukseen lahjoittaa rahansa, mitätöisivät lennoista aiheutuvat päästöt ja ympäristöhaitat. Pelkään jopa sitä, että ihmiset ostavat itselleen hyvän omatunnon kompensoimalla lentojaan, eivätkä edes mieti sitä, että he voisivat vähentää turhaa lentämistä. Mielestäni kuitenkin mahdollisuus kompensointiin on todella hyvä juttu, jos tiedostaa, ettei se tee lentämisestä yhtään sen hyväksyttävämpää.

Klikkasin itseni Finnairin sivuille, ja ostin 20 eurolla biopolttoainetta Euroopan lennolle. Mielestäni olisi tärkeää tukea biopolttoaineen käyttöä, sillä se on sen verran kalliimpaa, ettei sitä käytetä, vaikka se vähentäisikin lennon CO2 -päästöjä noin 60-80 prosentilla. Toivon, että näistä pienistä kuluttajien teoista syntyisi vielä jotain suurta, ja tulevaisuudessa biopolttoainetta edes käytettäisiin ensisijaisesti lentokoneissa. Sen 20 euron kun vielä voisi laittaa paljon turhempaankin asiaan.

Vuonna 2020 en aio lentää neljä kertaa, vaan suosia lähimatkakohteita. Esimerkiksi matka Pietariin junalla Helsingistä kestää vain neljä tuntia, eikä Norjaan, Ruotsiin tai Tanskaakaan tarvitsisi lentää, ja niistäkin maista löytyisi vaikka mitä mielenkiintoista tutkittavaa. Olen päättänyt, että ensi vuoteen mahtuu vain yksi lomamatka lentäen, mutta pyrin välttämään silti senkin. Jopa Kiinaan pääsisi junalla, joten ei tässä tarvitse panikoida sitä, että joutuisi lopettamaan matkustamisen, jos lopettaisi lentämisen. Ja olen muuten ihan varma, että se junamatka Kiinaan olisi paljon hauskempi ja antoisampi reissu, kuin lentokoneella tehty. 

Lähetä kommentti