SOCIAL MEDIA

maanantai 24. kesäkuuta 2019

Mitä söin Amsterdamissa -ruokapäiväkirja

Palataan hetkeksi kahden viikon takaiseen Amsterdamin reissuun ruokapäiväkirjan merkeissä! Kuvasin Amsterdamista kahdelta päivältä ruuat joita söin, ja ajattelin, että olisi hauska jakaa ne tänne. Olen ennenkin tehnyt ruokapäiväkirja tyyppisiä postauksia Suomesta, ja ne kyllä eroavat täysin näistä Amsterdamin ruuista. Koen ainakin itse haasteelliseksi syödä ulkomailla ruokaa, josta tulee oikeasti hyvä olo (esim. puuro, ruisleipä, peruna 😂) Haluttiin tällä reissulla syödä myös mahdollisemman halvasti, joten metsästimme tarkkaan ruokapaikkoja sekä syötiin myös jonkun verran epäterveellistä ruokaa. Huomasin myöskin tätä postausta tehdessäni, että Suomessa ruokailurytmini on paljon säännöllisempi sekä syön useammin. Jos ruokapäiväkirja -postaukset muuten kiinnostavat enemmänkin, pääset edellisiin postauksiini tästä ja tästä.
Amsterdam2
Aamupala - meillä oli tarkoituksena käydä ostamassa aamupala Lidlistä, mutta sinne päästyä se olikin kiinni, joten ei auttanut muu kuin mennä johonkin kahvilaan aamupalalle. Oli ainakin maittava aamun aloitus, kuten kuvasta voi huomata, haha.
ruokakollaasi1 Lounas - löydettiin aamupalalettujen vastapainoksi salaattipaikka, jossa syötiin super hyvät salaatit sekä leivät. Caesar- salaatin hinta oli noin 11 euroa ja leipälautasen 5,50€, joka syötiin puoliksi matkakaverini kanssa.
ruoka3 Illallinen - löydettiin hostellin läheltä pizzapaikka, jonne päädyttiin lopulta illalla. Margarita pitsaksi hinta oli aika kallis, hieman yli 10 euroa, mutta se oli sen arvoista - kuvan pizza oli vamaan parasta ruokaa, mitä söin Amsterdamissa! En tiedä kertooko se minusta jotain oleellista, kun ulkomailla paras ruoka mitä syön, on pitsa margarita 😅
Iltapala - söin vielä ennen nukkumaan menoa banaania, mutta jätin sen kyllä kuvaamatta - en usko, että ketään haluaa nähdä kuvaa banaanista hostellin dormissa, hahhah.
ruoka4 Päivä 2. aamupala - päätettiin lähteä piknikille hostellin viereiseen puistoon ja hakea samalla aamupala kaupasta mukaan. Ostettiin leipää, proteiinirahkaa, hedelmiä, banaania sekä appelsiinimehua.
ruokakollaasi2 Lounas - etsittiin taas halpaa ruokamestaa, ja päädyttiin paikkaan, jossa sai koota oman pastansa. Omaan annokseen valitsin pastan lisäksi tomaattikastiketta ja tonnikalaa, ja oli kyllä hyvää! Pasta maksoi hieman alle kympin.
Jälkkäri - käytiin A'dam Lookout -nimisessä näköalatornissa, ja ostettiin sieltä jälkkäriä - tuosta browniesta sai pulittaa 6 euroa!
IMG_4114_1 Illallinen - löydettiin toinen hyvä salaattipaikka, jossa salaatit maksoivat vain 8,50€. Jos se Margarita pitsa oli reissun paras ruoka, niin tämä salaatti oli toisteksi paras! Annoksessa oli super hyvää majoneesia, salaattia, vihreitä linssejä, omenaa, tomaattia, porkkanaa sekä krutonkeja.
Iltapala - ennen nukkumaan menoa söin taas jotain pientä, tällä kertaa pähkinöitä.

Sellaisilta näytti kaksi päivää Amsterdamissa ruokailujeni suhteen - kiva olla taas pitkästä aikaa Suomessa, tuttujen ja terveellisten ruokien äärellä. Olen meinaan juuri se tyyppi, joka ravintolan sijasta valitsee mieluummin ne omat kotiruuat ja joka karttaa kaikki vähänkin eksoottisilta kuulostavat ruokapaikat haaveillen niistä suomalaisista perunoista... 😂

Lähetä kommentti