SOCIAL MEDIA

torstai 20. kesäkuuta 2019

Odotukset vs. todellisuus reilillä

nizza2
Viimeinen päivä interraililla on koittanut, ja siitä tulikin mieleeni tämä hauska postaus idea - kaikki ei tosiaan mene aina niin kuin ajattelee. Kaksi viikkoa muuten hurahti kuin silmänräpäyksessä, ja voisin ihan hyvin kuvitella jääväni tälle reissulle vielä pidemmäksikin aikaa. Tässä kuitenkin muutama juttu, joista odotimme aivan toista:


Odotus: rajan ylityksiä vahditaan tarkasti ja reililiput ja passit tarkistetaan joka junassa.

Todellisuus: vajaat puolissa junissa meiltä tarkistettiin liput, mikä tuntui ihan käsittämättömältä! Matkustettiin myös monta kertaa toiseen maahankin ilman että meiltä kysyttiin mitään lippuja tai passeja. Tuli sellainen fiilis, että aika helposti sitä pystyisi matkustelemaan Euroopassa pummilla (en kuitenkaan suosittele sitä).

Odotus: ei tarvitse muuta kuin valita määränpää ja hypätä junaan reilipassi mukana!

Todellisuus: melkein kaikkiin juniin jouduttiin tekemään etukäteen paikkavaraukset, jotka maksoivat 3-20 euroa riippuen junasta. Onnistuttiin saamaan paikkavaraukset noin 3 päivän ennakolla kaikkiin muihin juniin paitsi Pariisiin meneviin luotijuniin, jotka olivat buukattu täyteen aikoja sitten (päästiin kuitenkin määränpäähän lopulta neljällä eri junalla seikkaillen). Suosittuihin matkakohteisiin siis tarvitsee varata paikat junasta etukäteen, ainakin jos haluaa matkustaa suoralla junayhteydellä. Maiden sisäisiin paikallisjuniin kuitenkin onnistuu hypätä ilman paikkavarausta.
nizza1 Odotus: keskieuroopan säät kesäkuussa ovat pelkkää hellettä, joten rinkkaan ei tarvitse pakata yhtäkään pitkähihaista.

Todellisuus: Amsterdamissa ja Pariisissa puolet ajasta satoi ja lämpötila oli 15 asteessa, joten sitä pitkähihaista todellakin kaipasi. Matkakaverini jopa kävi ostamassa itselleen hupparin, mutta minä olin niin pihi että sinnittelin pari päivää toppi + takki kombolla. Loppumatkasta saatiin kuitenkin ne helteet, ja onnistuin vielä polttamaankin itseni Sveitsissä.

Odotus: junilla matkustaminen ympäri Eurooppaa on raskasta, vaikeaa ja hidasta.

Todellisuus: junamatkailusta on tullut ihan uusi lempparini! Vaikka välillä joutui tekemään paljon vaihtoja, se ei ollut yhtään vaikeaa tai raskasta, sillä asemilla oli niin selkeät ohjeet raiteille. Nopeus myöskin yllätti meidät, sillä en ole ennen kunnolla tajunnut, kuinka pieniä maita loppujen lopuksi keskieuroopassa on. Pisin välimatkamme koko reissulla oli Pariisi - Nizza väli, joka taittui luotijunan ansiosta 6 tunnissa (näihin 6 tunnin junamatkoihin totuttelin koko viime lukuvuoden, kun ramppasin Kuopio - Pori väliä, haha). Junassa oli myöskin todella mukava matkustaa verrattuna esimerkiksi bussiin tai lentokoneeseen - kulutin aikani lukemalla kirjaa, kirjoitellen blogipostauksia ja ihaillen Euroopan maisemia.
nizza3 Odotus: Sveitsin vuorilla 2000 metrin korkeudessa tarkenee shortseilla ja topilla, kun alhaalla on + 27 astetta lämmintä.

Todellisuus: kuten arvata saattaa, oli aika kylmät paikat Alppien juurella, haha. No, ainakin ollaan taas kerran viisaampia!

Odotus: nautitaan Nizzan rannalla auringosta kirjoja lukien ja käydään meressä uimassa.

Todellisuus: kun saavuttiin rannalle kirjojemme ja bikiniemme kanssa, tuuli siellä niin paljon, etttei meinattu edes saada rantapyyhkeitä maahan levitettyä. Suomalaisina sisseinä halusimme kuitenkin jäädä rannalle lukemaan niitä kirjoja, mutta uimaan ei sentään uskallettu mennä isojen aaltojen takia. Tuulen lujuudesta kertoo ehkä parhaiten se, että matkakaverini jätski lusikasta lensi naamaani! Ainakin sai nauraa, jos ei muuta. 

Vaikka kaikki ei mennyt aina niin kuin olimme luulleet, interrail oli kuitenkin todella positiivinen kokemus, ja voin suositella sitä lämpimästi! Junamatkailu on paljon antoisampaa kuin lentäminen - oli mielenkiintoisia kohtaamisia ja kommelluksia, sekä nähtiin upeita maisemia, kun juna ajoi eri maiden halki. Tämän reissun aikana vain vahvistui se tunne siitä, etten enää halua lentää Euroopan lentoja, ja myöskin tunne siitä, että haluaisin lähteä opiskelijavaihtoon, kun pääsen opiskelemaan korkeakouluun.

Lähetä kommentti