SOCIAL MEDIA

torstai 13. kesäkuuta 2019

Pariisin plussat ja miinukset

1 2
Nyt on Amsterdamin lisäksi myös Pariisi nähty, ja tällä hetkellä olen matkalla Nizzaan! Oltiin kaksi kokonaista päivää Pariisissa, ja vaikka siellä olikin paljon kaikkea ihanaa nähtävää, niin ne kaksi päivää olivat kyllä ihan riittävät ainakin minulle. En ihastunut Pariisiin niin kuin ihastuin Amsterdamiin, joten ajattelinkin listata kaupungin plussat ja miinukset. 

Miinukset:

- englannin kielisten tekstien puuttuminen useassa paikassa: tämä oli todella ärsyttävää! Ei osattu kumpikaan Ranskaa, joten välillä oltiin aivan pihalla. Jotenkin on outoa, että miljoonien turistien kaupungissa edes juna-asemalla ei ole englanninkielisiä kylttejä.

- kaupungin tunnelma: en tiedä olimmeko väärässä paikassa, mutta Pariisista puuttui mielestämme tunnelma kokonaan. Ilman nähtävyyksiä se olisi ollut vain kaupunki muiden joukossa, eikä mitään sen ihmeempää. Sen takia en välttämättä enää edes palaisi sinne, nyt kun olen nähnyt minua kiinnostavat nähtävyydetkin.

- metrolippujen hinnat: maksettiin neljän päivän lipuista aika suolainen hinta, nimittäin 39 euroa. Ostettiin aluksi 2 päivän liput sinä iltana kun saavuttiin, sillä luultiin, että liput ovat voimassa 2 vuorokautta ostohetkestä. Oikeasti ne menivätkin päivien mukaan, joten meiltä meni hukkaan yksi kokonainen päivä, ja jouduttiin lopulta ostamaan uudet kahden päivän liput.

- nähtävyyksien kaukainen sijainti toisistaan: onneksi meillä oli metroliput, sillä nähtävyydet sijaitsivat useiden kilometrien päässä toisistaan, mikä oli meille täysin yllätys!

- englannin osaamattomuus: monet onneksi osasivat englantia, mutta välillä tuli tilanteita, joissa vastapuoli ei osannut yhtään puhua englantia. Esimerkiksi nuori nainen junassa yritti selittää ranskaksi ja elekielellä minulle, ettei pistorasia toimi, sillä hän ei osannut englantia. Jäi jotenkin ihmetyttämään, miten nykymaailmassa jotkut Eurooppalaiset eivät oikeasti osaa sanoa perus juttuja englanniksi.
3 4 5
Plussat:

+ ihmiset: ranskalaiset yllättivät meidät todella auttavaisuudellaan ja kohteliaisuudellaan! Vastaan tuli monta tilannetta, joissa meitä tultiin auttamaan vaikka ei edes pyydetty. Esimerkiksi yksi mies tuli näyttämään meille reitin metrolle kun oltiin vähän pihalla ja monet ihmiset pysähtyivät auttamaan metrokorttiemme kanssa, kun ei päästy porteista läpi. Versaillesissa taas työntekijä tarjoutui ottamaan meistä yhteiskuvia, kun huomasi miten otimme toisistamme kuvia.

+ metroliikenteen helppous ja nopeus: suhattiin 2 päivää metrolla ympäri Pariisia, sillä se oli niin helppoa! Ei tarvinnut myöskään katsoa aikatauluja mistään, sillä metroa meni ihan koko ajan. Pisin aika mitä "jouduimme" odottamaan oli 2 minuuttia.

+ ilmainen sisäänpääsy Versaillesin palatsiin Eurooppalaisille nuorille: liput olisivat maksaneet muutaman kympin, joten tämä kyllä ilahdutti ja paljon! Muutenkin se paikka oli niin käsittämättömän upea ja iso, että voin suositella ihan jokaiselle käymään siellä, jos vain on mahdollista.

+ ekoruokakaupat: näitä en ollutkaan ennen nähnyt, mutta oli kyllä positiivinen yllätys! 

+ kauniit nähtävyydet: käytiin katsomassa Eiffel torni, Notre Dame, Riemukaari, Palais Royal, Louvre sekä Versaillesin palatsi ja puutahra, eikä voi muuta sanoa kuin vau! Pariisissa ainakin riittää kauniita nähtävyyksiä, jos ei muuta.
6 7

Lähetä kommentti