SOCIAL MEDIA

perjantai 12. heinäkuuta 2019

Road trip Suomessa ja Kuopion Saanan testaus

KuopionSaana7 KuopionSaana1 KuopionSaana4 Moi! Nyt on palattu takaisin Poriin meidän lyhyeltä neljän päivän road tripiltä valmistautumaan tulevaan Jazzviikkoon. Viime postauksessa kirjoitinkin, ettei meillä ole sen kummallisempaa reittisuunnitelmaa, koska haluttiin lähteä matkaan spontaanisti. Lopulliseksi reitiksi muodostuikin sitten Pori - Vaasa - Lappajärvi - Viitasaari - Kuopio - Jyväskylä - Pori. 
Lähdettiin matkalle pienellä pakettiautolla, jonne takaluukkuun oltiin tehty patjoista peti meille - nukuttiin siis joka yö autossa. Ensimmäinen yö vietettiin Vaasassa, jossa käytiin katsomassa Raippaluodon siltaa ja Vanhan Vaasan raunioita. Toisena päivänä ajettiin Lappajärvelle poiketen matkalla Suomen ainoassa eläinten vanhainkodissa! Paikan nimi on Wanha Markki, ja se oli todella söpö - jotkut eläimet saivat myös kuljeskella vapaasti pihalla 😍. Lappajärvellä kurvattiin pesisstadionin pihaan, sillä käytiin katsomassa kaverimme superpesisjoukkueen kotipeliä, ja illalla velä poikettiin kyläänkin. Yöksi ajettiin Viitasaareen, jossa nukuttiin toinen yö. Kolmantena road trip -päivänä ajoimme Kuopioon, jossa sain esitellä uutta kotikaupunkiani. Käytiin myös kämpälläni tekemässä kunnon ruokaa ja katsastamassa postilaatikkooni (josta löytyikin muutama mukava yllätyslasku...). 
KuopionSaana6

Illan Kuopiossa kruunasi ehdottomasti meidän visiitti juuri avatussa Kuopion Saanassa. Rakastuin paikkaan heti ja ensi kerralla aion ottaa myös bikinit mukaan! Saana on rakennettu järven rannalle, ja sieltä löytyy isot terassit, ravintola, uima-altaita ja saunoja. Tämä jos jokin paikka on itä-Suomen helmiä, jossa kannattaa ehdottomasti käydä!

KuopionSaana2Saanasta matka jatkui suorinta reittiä Jyväskylään, jossa nukuimme viimeisen yömme reissulla. Ihan Jyväskylän vieressä Laukaalla sijaitsee mielenkiintoinen mesta, Suomen pienin huvipuisto, jota käytiin aamulla ihmettelemässä - kuinka moni muka on kuullut Nokkakiven huvipuistosta? Veikkaan ettei kovin moni 😂. Jyväskylällä käytiin vielä katsastamassa Pandan tehdasmyymälä ja kierreltiin kirpputoreja, kunnes illalla päätettiin lähteä jo takaisin Poriin, jotta saataisiin ottaa perjantai aamu ihan rauhassa ennen Jazzeja. 
Kaiken kaikkiaan meidän road trip oli todella onnistunut, joten sellainen tulee varmaan tehtyä ensi kesänäkin. Suomesta löytyy yllättävän paljon kaikkea mielenkiintoista tutkittavaa, joten kotimaan matkailulle kannattaa ehdottomasti antaa mahdollisuus 💛.

6 kommenttia :

 1. Tuo Ylistaron Wanha Markki on kyllä pettymyksen paikka, hyvinkin teennäinen paikka: vanha maalaistila pilattu kiinankrääsällä, itse odottaisin kyseiseltä paikalta enemmän.

  Huippupesäpallo jos kiinnostaa niin kannattaa käydä kokemassa Vimpelin Saarikentän hurmos ja yöpyä voi motelli Kotipesässä, huhuhan kertoo että motellissa olisi kuulemma Suomen ainoa hiekkapohjainen uima-allas, tosin en ole varma onko kyseinen motelli enää käytössä, että jos pulikoimaan haluaa niin kannattaa käydä kraaterijärvi Lappajärvessä virkistäytymässä, järvi on turvallinen uida ainakin jos ulkoavaruutta pelkää, koska meteoriitti ei tipu kahta kertaa samaan paikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me kyllä ihan tykättiin Wanhan Markin maatilasta, rakennukset olivat hienoja ja oli kiva, kun osa eläimistä sai kuljeskella pihalla :) Tuo kiinankrääsä on kyllä totta, mutta onneksi niitä ei tarvitse käydä katsomassa jos ei halua. 😂
   Kiitos muuten vinkeistä, katsotaan tuleeko käytyä pitkään aikaan tuolla suunnalla, sillä kaverini pelaa vain tämän kauden Lavettarissa :) Onneksi täällä Porissakin silti pääsee nauttimaan pesispelien tunnelmasta, täällä käy meinaan aika paljon enemmän porukkaa katsomassa Pesäkarhujen superpesistä kui Lappajärvellä :D

   Poista
  2. Noilla peliesityksillä näyttää pahasti ja valitettavasti siltä että koko joukkue pelaa viimeistä kauttaan Superpesiksessä.
   Lappajärvellä ei ikävä kyllä ole pesäpallokulttuuria joten siinä lienee syy vaatimattomiin katsojalukuihin.

   Poista
  3. Jep siltä taitaa näyttää, olin juuri Siilinjärvellä katsomassa viime pelin...

   Poista
 2. Olisikin kiva tehdä tuollainen reissu. Vuokrata pakettiauto, patjat autoon ja nukkua joka yö autossa. En tiennytkään, että on olemassa eläinten vanhainkoti. Varmasti oli söpö paikka, kaikkine eläimineen. https://www.pakuvuokra.fi/pakettiauton-vuokraus/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kyllä suositella, pakettiauton takaluukussa nukkuminen 4 päivää oli hauska kokemus! Untakin sai hyvin, kun oli kunnon patjat mukana :) Ei mekään muuten tiedetty tuosta eläinten vanhainkodista ennen kuin googlailtiin matkakohteita Suomessa - sitä kautta löytyi paljon mielenkiintoisia paikkoja.

   Poista