SOCIAL MEDIA

sunnuntai 29. syyskuuta 2019

10 suurinta unelmaani, joita en ennen uskaltanut kertoa

minä1

Kuinka usein pysähdyt omien unelmiesi ääreen? Ovatko unelmasi sinulle myös tavoitteita, vai tuntuvatko ne joltain kaukaisilta pilvilinnoilta, joita kohti ei kannatta edes yrittää kurkottaa? Oletko koskaan antanut lupaa itsellesi haaveilla ihan mistä tahansa tai kirjoittanut unelmiasi paperille, jotta voisit tarkastella niitä konkreettisesti edessäsi? Jos et ole vielä sitä tehnyt, on aika hakea kynä ja paperia tämän postauksen jälkeen. Kun itse uskalsin tehdä sen, asiat elämässäni muuttuivat.

Pitkään ajattelin, etten tiedä mitä haluan elämältäni, sillä kielsin unelmani itseltäni. En uskaltanut kertoa niistä kenellekään, sillä ne tuntuivat niin epärealistisilta. Onneksi lopulta tajusin, että en voi voittaa mitenkään, jos en tee sitä mitä oikeasti haluaisin. Vaikka kuinka tyhmältä se kuulostaisikin, vaikka muut sanoisivat ettet voi tehdä niin, minä antaisin sille kaikkeni. Haluan olla rohkea ja käyttää elämäni unelmieni toteuttamiseen, ja haluan myös rohkaista siihen jokaista tämän tekstin lukijaa.

Tämä postaus on todellakin pois mukavuusalueeltani, mutta olen alkanut opettelemaan sanomaan unelmani ääneen. Uskon, että kun niistä alkaa puhua, vie se jo eteenpäin. Tässä tulee siis lista unelmistani, joista osaa en olisi ikimaailmassakaan uskaltanut sanoa ääneen kenellekään vielä vuosi sitten.

1. Yrittäjyys on elämäntyyli, jonka haluan valita. Se yksi suurimmista unelmistani, sillä se voi mahdollistaa tietynlaisen vapauden ja sen, että voin tehdä työkseni sitä mitä rakastan. Toki siihen sisältyy riskejä ja tiettyjä uhrauksia, mutta olen valmis ottamaan ne vastaan. 

2. Maailmanympäri matka ilman lentokonetta on myös yksi suurimmista unelmistani. Haluan matkustaa, nähdä, kokea, oppia ja valokuvata ympäri maailmaa, ja tehdä sen mahdollisimman ekologisesti. Haluan inspiroida ihmisiä matkustamaan ilman lentämistä. Yrittäjänä toimiminen myös mahdollistaisi tämän unelman, sillä saisin tehdä paikkariippumattomasti töitä matkan aikana. 

minä3

3. Bloggaamisesta ammatti - tämä on koko listan kiperin kohta, jota hävettää kirjoittaa, mutta kirjoitan silti. Eksyin blogimaailmaan jo vuonna 2012, jolloin se oli aikansa trendi. Siitä lähtien olen elänyt sen mukana ja nähnyt kuinka se on kehittynyt ihan oikeaksi ammatiksi. Siinä olisi kaikki unelmatyöni ainekset - kirjoittaminen, valokuvaus, yrittäjyys, mahdollisuus vaikuttaa, paikka- ja aikariippumattomuus, luovuuden käyttöä sekä suuri verkosto ihmisiä.

4. Normaali näkö on sellainen haave, mistä monien ei varmaan tulisi mieleenkään haaveilla. Uskokaa tai älkää, se olisi mulle todella suuri juttu ja sijoittuu tässä listassa melko ylös. En jaksa enää elämää silmälasien ja piilareiden kanssa, ja se onkin yksi isoin syy, miksi hankin itselleni töitä nyt syksyllä - aion säästää palkat silmien laserleikkaukseen.

5. Opiskelu korkeakoulussa on tosi selkeä unelma, jonka aion toteuttaa, nyt kun alakin on vihdoin selvillä. Olen aina ollut opiskelijatyyppiä, enkä jaksaisi millään odottaa, että pääsen oppimaan lisää siistejä juttuja media-alasta. Odotan myös super innolla haalareiden saamista ja koko opiskelijakulttuuria!

minä2

6. Tapahtumarikas elämä. Olen aina rakastanut olla menossa, seikkailla ympäri maailmaa, olla spontaani ja pitää hauskaa ihmisten kanssa. Toivon, että toteutan ne kaikken tyhmimmätkin päähänpistot ja voin vanhuksena taputtaa itseäni olalle, että muistin elää, hullutella ja olla rohkea. Haluan hyödyntää ne kaikki elämän antamat upeat mahdollisuudet, en suistaa itseäni suorittamisen oravanpyörään.

7. Oman elämäntavan muuttaminen maapallolle oikeasti kestäväksi, mikä vaatii suurta panostusta. Se tarkoittaa minimalismia, materiaalista irrottautumista, zero waste ajattelua ja yhteiskunnan normien vastaista elämää. Voi kuulostaa ehkä karulta, mutta uskon että se itseasiassa auttaa löytämään elämästä ne todella merkitykselliset asiat ja elämään parempaa elämää. Esimerkiksi materiaalin tavoittelu keskittää ajatuksemme vain turhiin asioihin eikä tee meitä todella onnellisiksi. Planeetta ei ole meidän tai meitä varten.

8. Halu vaikuttaa maailman asioihin. Jo yläasteelta lähtien mulla on ollut suuri oikeudenmukaisuuden toteuttamisen halu globaalilla tasolla, mutta en osannut kanavoida sitä mihinkään. Olen kuitenkin haaveillut aina siitä, että saisin olla tekemässä maailmasta parempaa paikkaa. Tällä hetkellä tuntuu, että olen löytänyt sen asian jonka puolesta minulla on todellinen intohimo taistella, nimittäin ilmastokriisi. Olen vasta matkan alussa ja vielä on uskomattoman paljon opeteltavaa, mutta tässä asiassa aion vielä jollain tasolla vaikuttaa. Haluaisin oikeasti olla jonkun tason aktivisti.

minä4

9. Helsinkiin muutto on yksi tämän listan kohdista, jonka aion toteuttaa ihan näinä lähivuosina! Viimeisen kahden vuoden aikana muuttamisen halu Helsinkiin on kasvanut ekspontiaalisesti, ja tällä hetkellä tuntuu siltä, että jokainen raaja kehossani vetää minua sinne magneetin lailla. Siellä mä haluan elää, opiskella ja aloittaa yritystoiminnan.

10. Oman pienen ekotalon rakentaminen, koska ilmastoasiat ovat minulle tärkeitä. Haluan talon, jossa energian käyttö on niin pientä kuin mahdollista, joka on rakennettu ympäristöystävällisimmistä materiaalista, jossa käytetään uusiutuvia energianlähteitä, ja jonka jokainen neliömetri on suunniteltu järkevästi. Haluan asua kompaktissa talossa, jossa on mahdollisuus toteuttaa zero waste -elämäntapaa ja jonkun sellaisen ihmisen vierelleni, jonka kanssa jakaa talo sekä sama ajatusmaailma.

Nyt on sinun vuorosi koota oma listasi. Lopeta ajatustesi suodattaminen, voit kirjoittaa mitä vain. Saatko myös kymmenen kohtaa täyteen?

psst. vastoin kuin useimmissa lifestyle blogeissa, haluan tuoda esille sen, ettei aina todellakaan tarvitse olla ne uusimmat trendivaatteet päällä, joten:

takki kirppislöytö
villapaita 3 vuotta vanha
nahkahousut 2 vuotta vanhat
kengät kaverin vaatekaapista pelastetut

Inspiroivaa sunnuntai iltaa xx

4 kommenttia :

 1. Olipa kiva lukea tälläisia haaveita, missä myös ekologisuus huomioidaan! :) Samaistuin useampaan kohtaan, fiksuja mietteitä. ^^

  VastaaPoista
 2. Olipa ihanan inspiroiva postaus! Omista unelmista kertominen on pelottavaa, vaikka usein auttaakin niiden saavuttamisessa. Listalta löytyi muutama minunkin unelma! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Jep niin on, ja se olikin yksi syy miksi halusin kirjoittaa tästä aiheesta :) Hauska kuulla että sulla on myös joitakin samoja unelmia!

   Poista