SOCIAL MEDIA

keskiviikko 29. tammikuuta 2020

Toteutunut unelma + 3 vinkkiä

Present1

Kahdessa viikossa voi ilmeisesti tapahtua vaikka mitä - ainakin kokonaisen unelman verran. Kirjoitin viime postauksessa vuoden 2020 tavoitteistani, ja tulen nyt ilmoittamaan, että yksi kohta listasta on jo saavutettu. Sain nimittäin ensimmäisen oman alani työpaikan valokuvauksen parista! Olen todella innoissani, mutta kieltämättä myös hämmentää ajatus, että juuri minä saan olla se, joka kuvaa ensi kesänä 125 000 lukijan kokoiseen lehteen.

Tästä inspiroituneena halusin tulla jakamaan muutaman hyvän vinkin omien unelmien toteuttamiseen. Niin moni asia on mahdollista, kun antaa sille 100%. Minäkin käytin kymmeniä tunteja hakemukseni kirjoittamiseen, erottuvan CV pohjan tekemiseen taitto-ohjelmalla ja portfolioni kokoamiseen. Lisäksi vielä soittelin perään ja sain sovittua jo puhelimessa haastatteluajan itselleni.

Yyterissä

Kolme vinkkiä unelman toteutumiseen:

1. Puhu unelmastasi ääneen. Jos kukaan ei tiedä siitä, kukaan ei voi myöskään auttaa sinua. Usein toisilla ihmisillä on suuri merkitys matkalla tavoitteeseen, joten mitä enemmän puhut, sitä enemmän voit löytää mahdollisuuksia. 

2. Usko itseesi. Moni asia on ajatuksista kiinni, sillä jokainen luo oman todellisuutensa niiden pohjalta. Ajatukset muuttuvat helposti itsensä toteuttaviksi ennusteiksi - kun uskot että tulet epäonnistumaan, käyttäydyt jo ennen koettelemusta epäonnistujana, jolloin takuuvarmasti epäonnistutkin. Sama juttu toimii kuitenkin myös toisinpäin: todellinen menestyjä uskoo onnistuneensa jo ennen kuin on onnistunut.

3. Kirjaa ylös askel askeleelta, miten pääset tavoitteeseesi. Tämä selkeyttää ajatuksesi ja motivaatiosi sekä auttaa keskittymään oikeisiin asioihin kiireisessäkin elämässä. Kun toimintasuunnitelma on tehtynä, tulee myös todennäköisemmin tartuttua toimeen. Vaikka et tietäisikään täysin miten saavuttaa unelmasi, on jo hyvä kirjata lähtökohdat ylös ja aloittaa niistä. Älä kuitenkaan suorita listaa läpi, vaan nauti myös matkasta unelmiasi kohti!

2 kommenttia :