SOCIAL MEDIA

perjantai 14. helmikuuta 2020

5 paljastusta Instagram-kuvieni takaa

instagramkuvat

Monta kertaa on tullut naurettua sille, että tietäisivätpä ihmiset mitä kuvieni takana todella tapahtuu ja millaisia ongelmia joudumme kuvaushetkinä aina ratkomaan. Joskus mikään ei mene niin kuin on ajatullut tai suunnitellut, ja välillä taas kuvat syntyvät sattuman tulokseana. Nyt pääsettekin kurkistamaan kulissien taakse seuraavien viiden paljastuksen myötä, joita kuvaa katsoessa ei tulisi edes mieleen.

AAAaaa

1. Huvittavin kuvauskokemus

Olin kuvitellut kuvanoton mielessäni taas helpommaksi mitä se todellisuudessa oli - käsieni asento meni koko ajan aivan pieleen, joten lopulta ystäväni kameran takaa asetteli käteni ennen kuin menin suihkun alle. Tämä taas tuotti sen ongelman, etten pystynyt painamaan suihkun napista - niimpä jouduin jalalla taiteilemaan suihkun auki, käsiä samalla pitäen kyseisessä asennossa 😂 Suihkun allakaan en pystynyt olemaan kuin muutaman sekunnin, joten koko näky on varmasti ollut silminnäkijöille huvittavaa seurattavaa. Saatiin kuitenkin lopulta tämä yksi ainoa ruutu onnistumaan!

410c6cd2-b224-456f-9e62-8540a43842ca

2. Fobian äärellä

Ehdottomasti kuumottavin kuvaushetkeni. Ampiaspelkoni voisi varmaan jo luokitella fobiaksi, mutta onnistuin uhmaamaan sitä hienon kuvan toivossa. Näytän rauhalliselta, mutta oikeasti sykkeeni oli varmaan tuhat ja aina välillä juoksin pellon reunalta kiljuen pois, kun kuulin ampiaisen surinaa. Eikä tuo paikkakaan nyt niin hieno ollut kuin kuvasta voisi ajatella. Keskelle omakotitaloja oli istutettu pieni kaistale auringonkukkia, ja tuli jopa hieman tunkeilija olo kuvata niin lähellä toisten koteja.

minäjalehdet4

3. Photoshop paljastus

Kyseisen kuvan lehtiä sain heitellä melko kauan, kunnes tämä ruutu onnistui niin lehtien sijainnin kuin asennonkin puolesta. Tosin yksi vika alkuperäisessä kuvassa oli: liian vähän lehtiä. Päätin lopulta photoshopata toisesta kuvasta lisää lentäviä lehtiä, ja niitä olisi enemmänkin, jos minulla ei olisi ollut hirveä kiire junaan ja olisin malttanut odottaa kuvan julkaisemista, haha.

nizza2

4. Tekohymy kameralle

Hetki ennen tätä kuvaa ei todellakaan naurattanut. Meillä oli ollut muita suunnitelmia, olimme matkustaneet nähtävyyskohteelle vain todetaksemme että se oli kiinni. Päädyimme harhailemaan tuntemattomalle alueelle ärsyyntyneenä, kunnes huomasin tuon aivan täydellisen kuvausspotin. Vasta kuvien jälkeen lähdettiin hymyssä suin pois 😂 Jälkeen päin naurattaa, miksi tuollaisesta pikku jutusta ylipäätänsä piti pahoittaa mielensä.

minä1

5. Vahinkokuva

Kuten otsikko kertoo, ehkä elämäni ainut onnistunut vahinkokuva! Tässä olin juuri siirtämässä hiuksia pois kasvoiltani ja samalla sanomassa kuvaajalle jotakin. Aluksi myös tämänkin kuvan kohdalla oli pientä säätöä: ikkunasta tuleva valo synnytti kasvojeni oikealle puolelle ikävän varjon. Päädyttiin ratkaisemaan ongelma virittelemällä valkoinen lakana viereeni heijastamaan valoa varjopuolelle, mikä oli ihan oma työmaansa, kun lisäkäsiä lakanan pitelemiseen ei ollut tarjolla. Vaivan näkeminen kuitenkin palkittiin lopulta!

Välillä kyllä mietin tosissani, miksi olen valmis näkemään näin suuren vaivan yksittäisen kuvien eteen itsestäni. Toisaalta se kehittää ongelmanratkaisukykyä valokuvaajana, tuo onnistumisen tunteita ja muutenkin kehittää minua alan opiskelijana. Mielenkiintoista onkin nähdä, mihin suuntaan tulen jatkossa kehittymään Instagram-kuvieni suhteen.

Näiden ajatusten saattelemana toivotan teille kaikille ihanaa ystävänpäivää!

Lähetä kommentti