SOCIAL MEDIA

torstai 4. kesäkuuta 2020

Lukion jälkeen amikseen osa 2

6 valmistujaiskakku

Tuntuu oudolle, että nyt olen virallisesti ammatiltani kuvallisen ilmaisun toteuttaja. Suoritin Kuopiossa median alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon erikoistuen valokuvaukseen, mutta opiskelin myös muutaman kurssin graafista suunnittelua ja yrittäjyyttä. 

Olen ylpeä itsestäni, että uskalsin kulkea omaa reittiäni välittämättä muiden mielipiteistä. Nyt kahden vuoden jälkeen voin sanoa, että ammattikoulu oli paras päätös minkä tein abivuonna. En jäänyt välivuodelle kaupan kassalle miettimään mitä oikein haluaisin elämältäni tai löytänyt itseäni väärästä korkeakoulusta. Sen sijaan tutustuin uuteen kaupunkiin, opin käyttämään media-alan tietokoneohjelmia, opiskelin studiokuvausta, tutustuin ensimmäistä kertaa graafiseen suunnitteluun ja rakastuin siihen, tein 10 sivuisen liiketoimintasuunnitelman ja olin 2 kuukautta töissä Savon Sanomien toimituksessa. Kaiken lisäksi valmistumiseni jälkeen työllistyin Satakunnan Kansalle kesäkuvaaksi!

Välillä on kyllä silti harmittanut, kun on seurannut vierestä lähes kaikkien kavereiden railakasta opiskelijaelämää. Onneksi tiedän, että munkin aika koittaa vielä. Lukion jälkeen en edes olisi ollut valmis korkeakouluopintoihin, mutta nyt en halua mitään muuta enempää. Kahden vuoden media-alan ammattiopinnot kirkastuttivat mulle sen, mitä oikein haluan elämässäni tehdä.

7 9

Mun mielestä ammattikouluista pitäisi puhua enemmän lukiolaisille. Vaikka tähtäisikin korkeakouluun, voi amis olla hyvä paikka viettää välivuotta, jos ei halua kerätä rahaa vaan päästä lähemmäs tavoitettaan. Varsinkin graafikon, valokuvaajan, kuvataiteilijan, videokuvaajan tai muun luovan alan urasta haaveilevalle suosittelisin amisopintoja välivuodelle, jos tuntuu että omia taitoja olisi hyvä prepata pääsykoetta varten tai haluaisi verkostoitua alan työelämään (amikessa opintoja saa suorittaa työpaikoilla niin paljon kuin haluaa!). Sairaanhoitajan uraa pohtivalle voisi olla paikallaan kokeilla lähihoitajan opintoja ilman ensikertalaisuuden menettämistä ja esimerkiksi rakennusarkkitehdille olisi varmasti hyötyä saada käytännönkokemusta työmaalta. Jos vielä tekee tutkinnon loppuun asti, voi korkeakoulukesät sitten viettää oman alan töissä paremmalla palkalla 😉
  8

Kirjoitin 2018 lokakuussa samasta aiheesta postauksen, juuri kun olin aloittanut opinnot amiksessa. Suoraan sanottuna hävettää koko postaus sen epäsulavan tekstin ja kuvien takia, mutta jos joku haluaa lukea lisää pohdintoja aiheesta, niin tästä klikkaamalla pääsee siihen käsiksi. Postaus on itseasiassa noussut koko blogini luetuimmaksi tekstiksi! Jos ei muuta, niin ainakin huomaa miten olen tässä kahden vuoden aikana kehittynyt niin kirjoittamisessa, kuvaamisessa kuin kuvattavana olemisessakin... 😂

Palaillaan taas, näin kesän alettua oon päässyt kunnon vauhtiin xx

Lähetä kommentti